Bespanservice

Bespanservice

De bespanservice van Tennis & Padel Racketservice bespant tennisrackets in Purmerend en omstreken. De bespanservice streeft naar het leveren van kwaliteit en een snelle service. Er wordt gewerkt met kwaliteit tennissnaren die afgestemd zullen worden op de speelstijl van de tennisser. Ben je een beginnend, gevorderd of intensief wedstrijdspeler? Speel je voornamelijk met veel snelheid of spin, of heb je een zeer aanvallende of juist verdedigende speelstijl? Dit zijn vragen die gesteld kunnen worden om de optimale tennissnaar in jouw racket te zetten.

Wanneer racket laten bespannen?

Bij Tennis & Padel Racketservice kun je terecht wanneer je toe bent aan een nieuwe bespanning van jouw tennisracket. Wellicht wanneer de snaren zijn gesprongen of wanneer simpelweg de spanning uit het tennisracket verloren is gegaan. Wanneer de spanning niet meer optimaal is, zal dit gauw opgemerkt worden als de snaren beginnen te schuiven. In deze situatie komt de spanning van de snaren niet meer overeen met het spangewicht waarop het tennisracket is bespannen.

Een ongeschreven regel, maar een goede richtlijn voor wanneer je toe bent aan een nieuwe bespanning is om een racket per seizoen even vaak te bespannen als per week gespeeld wordt.

Een stelregel hierbij is: 1x per week spelen, 1x per seizoen een nieuwe bespanning, 2x per week spelen, 2x per seizoen een nieuwe bespanning.

Uiteindelijk is het per speler verschillend en zal je zelf gauw genoeg doorhebben wanneer je toe bent aan een nieuwe bespanning.

Bespanservice Tennis & Padel Racketservice

Wij zijn actief in Purmerend en omstreken en helpen jouw aan een nieuwe bespanning. De bespanservice bespant niet alleen tennisrackets, maar kan ook worden benaderd voor het verzwaren van het racket, het vergroten van je gripmaat of het vervangen van overgrips en basisgrips.

Nieuwe grip: Wanneer je geen grip meer hebt met de grip om het racket, laat deze dan vervangen door een nieuwe overgrip of basisgrip. Hiermee voorkom je blessures en behoudt je grip en demping. Dit kan je het best vroegtijdig laten vervangen.

Grotere gripmaat: Als je merkt dat de grip te klein is omdat je veel knijpt, dan is het misschien handig om de grip te laten verdikken. Dit kan door een overgrip om je grip heen te doen, een andere basisgrip er op te laten zeten, maar het is ook mogelijk om een krimpkous er op te laten föhnen (dit zorgt ervoor dat je gripmaat dat op de onderkant van de dop staat een gripmaat groter wordt).

Verzwaren van tennisracket: Ook het verzwaren van je tennisracket behoort tot onze mogelijkheden. Dit wordt gedaan door loodstrips te plaatsen op bepaalde plekken van jouw tennisracket. Afhankelijk van de gewenste verzwaring van het racket, worden de loodstrips geplaatst en op deze manier het racket verzwaard. De redenen dat men tennisrackets laten verzwaren, kunnen onder andere zijn:

  • Het verschuiven van de balans in het racket
  • Het creëren van meer power in de slag
  • Het gewicht van het racket aan te passen op de speelstijl

Bespanagenda: Het is mogelijk om via onze bespanagenda een dag en tijdstip te reserveren om je racket te laten bespannen terwijl je wacht. Klik op onderstaande knop om naar de bespanagenda te gaan:

Dunlop
Head
Technifibre
Pro Kennex
Solinco
Tretorn
Wilson
Yonex
Signum Pro
Schuiven naar boven