Competities

Padel competities

Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Hiermee kun je je padelrating proberen te verbeteren! Ook worden er padeltoernooien georganiseerd.

Voor- en Najaarscompetitie
De padelcompetities worden steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. De afgelopen jaren is het gegroeid naar meer dan 300 teams in de Voorjaarscompetitie en deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler,ben je lid van de KNLTB en/of NPB, dan kan je, je inschrijven om hier aan mee te doen.

Jeugdcompetitie
In het voorjaar van 2019 is er voor het eerst de padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. 

Ook bij de jeugdcompetitie wordt er gespeeld over 4 partijen, bestaande uit 2 gewonnen sets, waarbij in een eventueel beslissende 3e set een wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld.

Rating
Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP
De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant.

Klassen
In de Voor- en Najaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner
Dunlop
Head
Technifibre
Pro Kennex
Solinco
Tretorn
Wilson
Yonex
Signum Pro
Schuiven naar boven